FIRST Lego Leagues

FIRST Lego Leagues

Dit jaar doen maar liefst drie teams van Yuverta, het Dendron College en Dynamiek Scholengroep mee aan de FIRST Lego League.

Vanaf dinsdag 24 september 2024 gaan vijf teams van leerlingen van Dynamiek Scholengroep, Yuverta en het  Dendron College van start met de First Lego League!

De teams werken 12 weken lang aan diverse opdrachten en challenges met LEGO®. Ze bouwen en programmeren een robot, die zelfstandig deze missies kan voltooien op de wedstrijdmat. Met het thema submerged, gaan ze op ontdekkingsreis door diepzee, langs verschillende leefgebieden in de diverse lagen van de oceaan.  Ze leren onderzoeken, samenwerken en uiteindelijk hun oplossing presenteren. Dit alles met als het doel om de creativiteit en technologische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen.

Twee teams bundelen hun talenten op de inspirerende leeromgeving van onze partner Van Tilburg Energie Design, onder begeleiding van de bovenschoolse W&T-coördinator van Dynamiek Scholengroep en twee leerlingen van het Dendron College. De leerlingen van het Dendron College ondersteunen de teams als onderdeel van hun profielwerkstuk. Het is geweldig dat deze combinatie mogelijk is! De andere twee teams gaan aan de slag bij onze partner Peters Bouw en Onderhoud, onder begeleiding van een docent van Yuverta en een docent van het Dendron College.

Het project wordt afgesloten op zaterdag 25 januari met de regiofinale in Roermond. 

Meer info over dit project vind je op de site van de FIRST Lego Leagues of in deze video. Lees meer over het Ontdeklab.

Onderwegwijzer Ontdeklab LOGO jpg.png